Läs och Lyssna

Darub hanterar allt material i vårt unika produktions- och distributionssystem - ”Läs och Lyssna” som också agerar arkiv för material som producerats. Här hanterar vi statistik för hur många prenumeranter som använder olika konsumtionssätt. ”Läs och Lyssna” underlättar också vid delning till och från Läns- och Kommuntidningar som ofta har spännande reportage om angelägna ämnen för läshindrade.

Lyssna App

Darub kan leverera Appar till iOS och Android. Apparna har Push funktion som används för att meddela lyssnarna när en ny tidning eller enskilda artiklar finns tillgängliga. Det finns också ett arkiv med äldre material samt en mycket uppskattad funktion för att öka hastigheten på uppläsningen. Nya funktioner tillkommer löpande.

Blipsay

Blipsay är ett sätt att länka tryckt text till en inläst version. Detta sker med hjälp av QR-koder som läggs in intill den tryckta texten. Denna produkt är inbyggd i Darubs produktionssystem ”Läs och Lyssna”. Genom att använda Blipsay i tex hushållsinformation kan även de som normalt inte lyssnar på taltidningar ta del av de inlästa artiklarna på ett enkelt sätt.

Webbtidning

Webbtidningen är enkel, responsiv och kan anpassas efter kundens önskemål. Den är byggd med WordPress vilket borgar för att säkerhet och utbyggbarhet. Standardversionen av Webbtidningen innehåller sidor för: • Senaste Nytt – Den senast publicerade artiklarna • Arkiv – Artiklar uppdelade efter vecka • Kontakt – Kontaktinformation om Redaktionen och distribution • Om Tidningen – Beskrivning av tidningen • Länkar – Eventuellt länkar till andra sätt att lyssna på nyheterna Webbtidningen ”hostas” hos Darub om inte kunden önskar annan lösning.

Inläsning

Vår inläsningstjänst är ett kompletterar de tekniklösningar vi erbjuder. Vi hjälper gärna till med inläsning på både kort och lång sikt. Men vi tycker att det är lika roligt om kunden producerar ljudet och vi distribuerar det. Vi har jobbat flera år med inläsning av bland annat Svenska Dagbladet och Uppsala Nya Tidning.

Podcast

För den som är van att konsumera stora mängder ljudbaserad information är Podcast eller RSS flöden viktigt. Darub kan tillhandahålla RSS och Podcast flöden för senaste tidningen eller de senaste artiklarna.

Statistik

Statistik över användning samlas antingen i Google Analytics eller i Läs och Lyssna, beroende på vilka tjänster som valts.

Audio och Daisy CD

Darub bränner alla tidningar på högkvalitetsskivor av märket Falcon med vit yta och svart text för maximal kontrast. Texten på skivan indikerar tidning och nummer. Darub levererar i första hand Daisy CD men vi kan även leverera Audio CD till de prenumeranter som inte kan lyssna på Daisy eller mp3 filer. Audio CD har en maximal längd på 80 minuter.

Legimus

Darub har ett samarbete med MTM om leverans av Daisy till Legimus. Taltidning kommer att finnas tillgänglig i Legimus Appen och i dagstidningsspelare om så önskas.