Uppkopplade saker

Det kanske vanligaste exemplet på uppkopplade saker, eller Internet of Things som det också kallas, är det uppkopplade kylskåpet. Men det kan egentligen vara vad som helst. Från enkla grejer som att få ett mail på jobbet när temperaturen i poolen är tillräckligt hög för bad eller kanske stänga av motorvärmaren om både diskmaskinen och tvättmaskinen går samtidigt. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

MIND

Vår senaste produkt är utvecklad med industriell arbetsmiljö i fokus. Vi har byggt ett system som styr larmljud och ljus till olika högtalare / ljuspunkter beroende på vilka larm som är aktiva. Allt handlar om att personalen i ett kontrollrum kan sin utrustning utan och innan men måste få tydliga indikationer på vilket processlarm som är aktivt just nu.

Utveckling av appar

Vi tar på oss att göra appar för iPhone, Android och rena webapps. Det första du ska tänka på när du går i app-tankar är varför du vill ha en app? Om svaret är att ”alla har ju app nu”, så finns det billigare och framförallt smartare sätt att synas. Men om svaret är att du tror du kan öka din försäljning med en viss funktionalitet så har du nog tänkt rätt.

Taltidning

Numera finns inte dagstidningar som inläst taltidning. Det är ersatt av ett helt digitalt system som läses upp med talsyntes. Darub producerar fortfarande en del taltidningar men i mycket mindre skala. Vi vill göra tidningstjänster som är så bra att de passar alla. Oavsett om du är synskadad, har dyslexi utan att veta om det eller bara vill spara en halvtimme på morgonen genom att lyssna på tidningen på väg till jobbet – istället för att läsa den hemma.

Hosting

Webbhotellet i Piteå. I vårt serverrum kan du ha dina data säkert lagrade på ett annat ställe än där du fysiskt befinner dig. I serverrummet har vi redundant kyla, UPS, eget elverk, backup till annan plats, övervakning samt marknadsledande brandväggar.

Säkerhet

Varje vecka blockerar våra brandväggar ett stort antal avancerade intrångsförsök mot våra servrar. Vi kan bara konstatera att vi har ett bra försvar.

Radiotidning

En radiotidning var en inläst version av en dagstidning, anpassad (och enbart) för synskadade och andra med dokumenterade läshinder. Alla radiotidningar sändes ut analogt över SR P1 på natten. Tidningen kunde tas emot av en speciell mottagare som i sin sista version hette Adela. Numera finns inte den typen av taltidning längre.

Närradio

När Darub startades 2004 var ett av våra affärsområden att hyra ut FM-radiosändare och teknik kring det. Vi har fortfarande några sändare på lager. Så är Ni en närradio-förening eller sysslar med event och behöver en sändare?

 

WEBB

LJUD